Hirdetések

Tájékoztató a portálról

Az Önkormányzati Hivatali Portál (továbbiakban: Portál) az önkormányzati ASP rendszerben az elektronikus önkormányzati ügyintézés helyszíne.

A Portál az önkormányzati ASP rendszert igénybe vevő önkormányzatok természetes személy és jogi személy ügyfelei számára egyaránt lehetőséget biztosít a szakrendszeri alkalmazásokhoz kialakított, elektronikusan elérhető szolgáltatások igénybe vételére.

 

Igénybe vehető elektronikus ügyintézési szolgáltatások

 

·         Adóegyenleg lekérdezés

Az ügyfél lekérheti adott településhez tartozó helyi adó egyenlegét. Az egyenleg lekérdezéséhez a felhasználónak a KAÜ-s azonosítás után meg kell adnia az adóazonosító jelét, vagy adószámát is. Azonosítás után a felhasználó lekérdezheti az adott adott önkormányzati adóhatóságnál fennálló személyes adóegyenlegét, vagy képviseleti joggal felruházott személyként azon (természetes vagy jogi) személyek egyenlegét, amelyekkel kapcsolatban az önkormányzatnál jogosult eljárni.

·         Ügykövetés

A bejelentkezett felhasználók lekérdezhetik az általuk az ASP Önkormányzati Hivatali Portál felületén elektronikusan indított helyi önkormányzati ügyek státuszát is. Az alkalmazás lehetőséget biztosít az ügyfelek számára az ügyintézési folyamat interneten keresztüli nyomon követésére.

·         Ügyindítás

Az ügyindítás egy elektronikus űrlap benyújtását jelenti. A település és az ügy kiválasztása után az űrlapkitöltő alkalmazás segítségével az ügyfél kitölti az űrlapot, majd beküldi a települési önkormányzat hivatali tárhelyére. A címzett önkormányzat iratkezelője érkezteti a benyújtott űrlapot és iktatás után bekerül a megfelelő szakrendszerbe vagy eljut az ügyintézőhöz. Jelenleg az önkormányzat adó, ipar-, és kereskedelmi, hagyatéki leltár, birtokvédelmi, anyakönyvi és szociális ügyei támogatottak szakrendszeri fejlesztésekkel az önkormányzati ASP rendszeren keresztül, de az ún. e-Papír szolgáltatás segítségével bármilyen ezen kívüli ügy elektronikusan indítható. Az ügyindítás bejelentkezéshez és regisztrációhoz kötött szolgáltatás, ennek hiányában az űrlap legfeljebb csak nyomtatható és papír alapon nyújtható be.

Az e-Papír szolgáltatás ITT érhető el.

 

Regisztráció, a szolgáltatás igénybevétele

A Portál bárki számára elérhető, egyes funkciók szabadon használhatók, más funkciók azonban regisztrációhoz kötöttek. Az azonosítás a KAÜ igénybevételével történik. Az első belépéskor létrejön az ASP elektronikus ügyfél személyes fiókja, amelyben személyre szabott beállítások és adatok adhatók meg. Ezek később módosíthatóak.

Az ASP központ ügyféloldali szolgáltatásai a Portálon keresztül vehetők igénybe. Az ügyfeleknek ki kell választaniuk, hogy melyik, az ASP központhoz csatlakozott településen szeretnének ügyet intézni, ezután vehetik igénybe az ASP szakrendszerek kínálta ügyintézési lehetőségeket. Az ügyfelek számára nyújtott ügyintézési szolgáltatások köre településenként eltérhet.

Figyelem! A KAÜ-azonosítással elérhető felületen a munkamenet eltér az eddig megszokottól. A munkamenet a bejelentkezéstől számított inaktivitási időt veszi figyelembe (30 perc). A KAÜ munkamenet élettartama azonban ennél jóval hosszabb, a bejelentkezéstől számítva 240 perc, aktivitástól, azaz az oldalon végzett tevékenységtől függetlenül. Ez azt jelenti, hogy amennyiben Ön bejelentkezett, és 30 perce nem végez semmilyen műveletet az oldalon, de a KAÜ 240 perces élettartam még nem járt le, a rendszer ugyan figyelmezteti Önt a munkamenet lejártára, de munkáját a 30 perc leteltével anélkül folytathatja, hogy ismételten meg kellene adnia az azonosítóit. Amennyiben az Ön bejelentkezése óta már eltelt 240 perc, abban az esetben – tevékenységének folytatásához - a rendszer újbóli azonosítást kér.

Fentiek miatt felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben nem kívánja tovább használni a szolgáltatást, - adatainak biztonsága védelmében – ne a böngészőablakot zárja be, hanem mindig kattintson Kijelentkezés gombra.

 

Böngészőprogram, internet hozzáférés

Az oldal megtekintéséhez böngészőprogram (Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari, stb.) és internet hozzáférés szükséges, a portál és a szolgáltatásai használata egyéb alkalmazás telepítését nem igényli.

 

A portál böngészőből az alábbi linken érhető el: https://ohp.asp.lgov.hu

Kategória: Uncategorised

Hogy megtalálj minket:

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

 

Kategória: Uncategorised

 A TELEPÜLÉS TÖRTÉNETE

A mai Tormásliget eredeti neve Tormás, egyesek szerint a nevét Árpád dédunokájáról, Tormás hercegről kapta.

A mai község területe a 16. században a Nádasdy család birtoka volt, akik majorságot alakítottak ki itt. A Nádasdy-összeesküvést követően az elkobzott birtokot a Draskovich család vette meg. 1731-ben a Zinzendorf Joachimné lett a tulajdonosa, akinek lánya 1775-ben gróf Jankovich Antalnak adta el. Egy 1784-es összeírás már említette. A továbbiakban is csak majorként tartották számon. 1850-ben két majorsági lakóépület állt itt, amelyben 31 személy lakott. A 19. század második felében a Markovich, majd a Bauer család birtoka lett, akik az 1860-as években mintagazdaságot alapítottak a környéken és a major ennek központja lett.

Bauer Ferenc építtette a kétszintes  kastélyt, ami azóta nagyon sok átalakításon ment keresztül. A kastéllyal szemben álló parkban kápolnát építtetett, amely 1996-ban lett templommá bővítve.

1887-ben megteremtette a cselédgyerekeknek a tanulási lehetőséget, iskolát nyitott. 1894-ben megengedte, hogy saját birtokát kétfelé szelve vasutat építsenek, azzal a kikötéssel, hogy Tormáson vasútállomás legyen, ami jelenben is megvan.

A település hosszú ideig Csepreg külterületi lakott része volt. 1993-ban döntött úgy a település lakossága, hogy különválnak Csepregtől, és 1993. július 1-e óta önálló település.

 A TELEPÜLÉS POLGÁRMESTEREI ÉS KÉPVISELŐ-TESTÜLETI TAGJAI:

2014-

Mester Árpád     polgármester

Czetin Tamás     alpolgármester

Böröck Gyula     testületi tag

Horváth Árpád    testületi tag

Orvos László      testületi tag

  

2010-2014

Mester Árpád     polgármester

Bencsik János    alpolgármester

Horváth Árpád 

Kárpáti Szabolcs

Krály Mátyás  

 

2006-2010

Mester Árpád      polgármester 

Bősze Ferenc      alpolgármester

ifj. Czetin Gyula  

Horváth Csaba

Krály Mátyás

Maximovics Rudolf

 

2002-2006

Mester Árpád     polgármester

Bősze Ferenc     alpolgármester

ifj. Czetin Gyula

Horváth Csaba

Komáromi Attila

Krály Mátyás

 

1998-2002

Mester Árpád        polgármester

Bősze Ferenc        alpolgármester

ifj. Czetin Gyula

Horváth Csaba

Horváth Csaba

Krály Mátyás

 

1994-1998

Bugovics István     polgármester

Mester Árpád       alpolgármester

Horváth Csaba

Kovács Gyula

Krály Mátyás

Pucsek József

 

1993-1994

Bugovics István      polgármester

Kárpáti Ferencné    alpolgármester

Bencsik Ferenc

Horváth Csaba

Kun Ferenc

Mester Árpád

 

 

Kategória: Uncategorised

TISZTELT LÁTOGATÓ!

 

Nagy öröm számomra, hogy köszönthetem Tormásliget internetes honlapján.

Az Önkormányzat feladatának tekinti a község, valamint az itt történtek iránt érdeklődők korrekt, gyors és pontos tájékoztatását. A mai korban az információ hatalom. A gyors információ előny, ezt a lehetőséget szeretné Tormásliget község is kihasználni azzal, hogy saját honlapot készíttetett. Igyekszünk minden olyan információt a világhálóra tenni, ami a községünkkel kapcsolatban érdeklődésre tarthat számot. Szeretném mindazok munkáját megköszönni, akik lehetővé tették, hogy ez a honlap megvalósuljon.

Azt kívánom a www.tormasliget.hu minden látogatójának, hogy rovatainkon keresztül ismerjék meg községünket, az önkormányzat munkáját, és értékeinket.

Magunknak pedig azt kívánom, hogy a honlap járuljon hozzá Tormásliget fejlődéséhez és ismertségének növeléséhez.

 

 

Mester Árpád

polgármester

Tormásliget község polgármestere: Mester Árpád Ferenc

Mobil: +36-30-2165-793

email:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Önkormányzat:

Cím: 9736 Liszt Ferenc u. 5.

Tel: (94) 565-157, Fax: (94) 565-157

Kategória: Uncategorised